Hier ga jij ontdekken dat jouw leven als expat heel verrijkend kan zijn en dat Luxemburg heel veel te bieden heeft.

Op deze site krijg je praktische informatie en tips over het expatleven in Luxemburg.
Ik vertel onder andere over de voorbereidingen, verhuizing en integratie. En ik geef je allerlei tips voor toeristische en recreatieve uitstapjes in Luxemburg en haar buurlanden.

Dit is de derde keer dat ik als Nederlands expat in het buitenland woon en werk. Hiervoor hebben mijn man en ik twee keer in Amerika als expats geleefd. Daarvoor was mijn man expat in Canada en heb ik 6 maanden als stagiaire in Amerika en 9 maanden als au pair in Engeland doorgebracht.
Wij vinden het heerlijk om in het buitenland te wonen en te werken. Wij hebben allebei het “reizigers’-bloed” in ons. Een familielid verwoordde het zo mooi: “Het past bij jullie!” En zo voelt het ook voor ons. Het expatbestaan is een leefwijze. Een passie.

We hebben alles zelf gedaan: van voorbereiden tot verhuizen tot integreren. En integreren doen we nog volop, want we wonen er pas sinds 01 februari 2019.

Ondanks onze “veteranenstatus” als doorgewinterde expats, hebben we ook bij deze buitenlandplaatsing wat uitdagingen gehad en nog. Maar ik vind nergens specifieke tips over Luxemburg die ons kunnen helpen. Niet online en niet via de werkgever. Daarom ben ik dit blog begonnen waarop ik mijn ervaringen, praktische informatie en tips deel. Mijn streven is hierbij dat ik vooral toekomstige Nederlandse expats in Luxemburg mag dienen als “luisterend oor,” “lotgenoot” en ervaringsdeskundige.

“Onze” straat in Luxemburg met op 150 meter afstand een bos van 770 Hectare!
Een Walhalla voor onze hond.

Daarnaast schrijf ik ook over alle toeristische en recreatieve uitstapjes die ik als expat maak, zowel in als vanuit Luxemburg. Want er mag natuurlijk ook vooral genoten worden van het expatleven 😉

Wil je zien waar wij wonen? Klik dan hier voor het filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=WSrUyn-2S2k

Mijn persoonlijke ervaringen, informatie en tips zijn niet heilig en ook niet eindig. Sommige zijn ook van toepassing op een expatleven in andere landen. Ik zou zeggen: “Doe er je voordeel mee!”

Ik wens je veel plezier bij het lezen van deze blog. Heb je vragen of tips voor mij, mail me gerust: leveninluxemburg@gmail.com
Wil je mijn blog volgen? Klik dan op het e-mail icoontje rechts van deze pagina (halverwege) of helemaal onderin als je dit leest op je mobiel. Je kunt ook hieronder bij “reactie” de woorden Volg Leven in Luxemburg typen. Je krijgt dan automatisch melding van ieder nieuw gepubliceerd verhaal.

Ken je mensen die het mogelijk ook interessant vinden om mijn blog te lezen, deel dit dan gerust via de social media icoontjes rechts van deze pagina (halverwege) of helemaal onderin als je dit leest op je mobiel.

Lees hier hoe wij expats in Luxemburg werden:
http://leveninluxemburg.nl/algemeen/en-ineens-waren-we-weer-expats/

Klik de link hieronder voor 10 tips en een leuk filmpje over wandelen in het Müllerthal:
http://leveninluxemburg.nl/outdoor/10-mullerthal-wandeltips/

Adi! (Tot ziens! in het Lëtzebuergs)
Natasja